Kategórie
Humanizmus

Vulgárni kapitalisti škodia odluke cirkví od štátu

Spamätajte sa, kým je čas!

Vulgárni kapitalisti, čo od rozkoše nevedia, čo s peniazmi, sa rozhodli neslušným spôsobom zapôsobiť na občanov. Na viacerých miestach vylepili veľké plagáty s textom:

JBM
ALIANCIU ZA
RDN

7. FEBRUÁRA OSTANEME DOMA
CHCEME ODLUKU CIRKVI OD ŠTÁTU

Na stránke ToJeŠupa.sk sa dokonca v roku 2015 dalo kúpiť tričko s nápisom „JBM alianciu za RDN“.

Mrzí ma, že na svete sú ľudia, ktorí dokážu takto daromne míňať peniaze. Prečo ich nepoužili zmysluplne?

Bolo toľko snáh o odluku, a ani raz som sa nestretol so serióznym záujmom u kapitalistov, aby chceli finančne podporiť niektorú zmysluplnú aktivitu smerujúcu k odluke.

Boli kapitalisti ochotní v roku 2003 finančne prispieť k vydaniu knihy Odluka cirkvi od štátu? Autorom je PhDr. Peter Prusák, CSc. ISBN 80-968938-2-3. Nie!

Prečo tých kapitalistov nenapadlo napríklad zorganizovať kampane, aby sa konečne nazbieralo potrebných 350 000 podpisov v petícii za referendum o odluke?

Prečo napríklad nespravia aspoň súťaž, ako to spravila Aliancia za rodinu, keď 1. 6. 2014 vyhlásila súťaž „Zbieraj vonku a vyhraj“ pre dobrovoľníkov zbierajúcich petičné hárky.

Iní to vedia, tak prečo by sa nemohla podporiť kampaň za odluku takýmto spôsobom. Keď majú toľko zbytočných peňazí na vulgárne kampane, prečo nepodporia seriózne nápady?

Kde boli kapitalisti, keď bolo potrebné podporiť kampaň v roku 2021? Bola zameraná na povzbudenie tých spoluobčanov, ktorí sa ostýchajú, či obávajú otvorene prihlásiť k svojmu nenáboženskému pohľadu na svet.

Samozrejme, podpora od kapitalistov je žiadaná, ale kultivovaná. S vulgarizmami oslovia akurát tak chuligánov. Vulgárni fanatici, nech už sú akokoľvek bohatí, môžu splodiť slovenské odrody Talibanu a Al-Káidy. Nepotrebujeme pestovať teroristov!

Kapitalisti, spamätajte sa, kým je čas! Nevyhadzujte daromne peniaze do vulgárnej propagácie.

Archív:

Veľkoplošný plagát s vulgárnym textom
Veľkoplošný plagát s vulgárnym textom.
Tričko, ktoré sa dalo v roku 2015 kúpiť
Tričko, ktoré sa dalo v roku 2015 kúpiť.
Kniha Odluka cirkvi od štátu
Kniha Odluka cirkvi od štátu.
Kniha Odluka cirkvi od štátu
Kniha Odluka cirkvi od štátu (zadná strana).

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 2. 2. 2015.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *