Kategórie
Tlačové správy

V Banskej Bystrici je podujatie EYOF – Európsky olympijský festival mládeže

Od 24. 7. do 30. 7. 2022.

EYOF – Európsky olympijský festival mládeže

EYOF – Európsky olympijský festival mládeže je najväčším športovým podujatím v histórii Slovenska. V júli od nedele 24. 7. 2022 do soboty 30. 7. 2022 hosťuje Banská Bystrica najlepších mladých športovcov od 14 do 18 rokov z 48 krajín Európy, celkovo 2 500 športovcov. Súťažia v 10 športoch.

Poslanec Igor Kašper: „Spolu s dobrovoľníkmi, trénermi, organizátormi (ktorým patrí obrovská vďaka) zavítalo do nášho regiónu 5 000 ľudí. Asi netreba pripomínať, aký to má obrovský prínos pre celý náš región a cestovný ruch. Ako športovec a Bystričan som hrdý na to, že podujatie hosťuje práve Banská Bystrica a okolie. Na rozhodujúcom rokovaní vlády sa mi podarilo presvedčiť spolu s kolegami všetkých členov vlády nielen o dôležitosti podujatia, ale aj o potrebe jeho financovania. Celkovo ide o takmer 15 miliónov €. Vyčlenili sa prostriedky nielen na organizáciu, ale aj na opravu a budovanie športovej infraštruktúry. Za všetky spomeniem aspoň zimný štadión v Banskej Bystrici a športovú halu v Detve.“

Program
Program.

Pre návštevníkov prikladáme zaujímavé a užitočné odkazy:

  1. Program otváracieho ceremoniálu a Fan zóny v Parku pod Pamätníkom SNP nájdete na stránke: Fan zóna EYOF Banská Bystrica 2022.
  2. Program športových súťaží a zoznam športovísk.
  3. Regulácia dopravy
Oficiálnym maskotom EYOF Banská Bystrica 2022 je banský škriatok Bystrík
Oficiálnym maskotom EYOF Banská Bystrica 2022 je banský škriatok Bystrík. Meno Bystrík už základom slova pripomína Banskú Bystricu a je ľahko zapamätateľné.

Foto:

Národný atletický štadión na Štiavničkách
Národný atletický štadión na Štiavničkách.
Športová hala
Športová hala.

Autor: Igor Kašper, poslanec NR SR za hnutie SME RODINA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *