Kategórie
Tlačové správy

Apelujeme na občanov, aby si v sobotu prišli zvoliť riešenia namiesto strašenia

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k rozdielu medzi nami a stranami, ktoré kandidujú do Európskeho parlamentu.

Sloboda a Solidarita

Dnešnou polnocou sa začína moratórium pred sobotnými voľbami do Európskeho parlamentu. Kampaň sa tak blíži do finále.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) ale upozorňuje na to, že na Slovensku sa kampaň zmenila na populistické strašenie. Namiesto toho, aby sa počas nej diskutovalo o tom, ako Európsku úniu zlepšiť a posunúť vpred, boli sme svedkami len povrchných fráz. SaS ako jediná pripravila najucelenejší a najpodrobnejší program, ktorý je zároveň orientáciou pre voličov, ako budeme hlasovať a aký bude náš postoj pri jednotlivých témach.

„Zo strany Smeru prichádza k zneužívaniu atentátu na Roberta Fica a strašeniu o tom, že musia zvíťaziť nad progresívcami, ktorí chcú z Bruselu škodiť Slovensku. Progresívne Slovensko túto rétoriku opätuje a hovorí o tom, že Smer nás chce vytrhnúť z Európskej únie. Ani jedno z toho však nie je pravda,“ povedal predseda SaS Branislav Gröhling s tým, že z kampane sa stalo trápne divadlo.

Obe strany podľa neho stavili na strašenie, a to len preto, že ani jedna z nich nepriniesla okrem zopár bodov žiadny program, akým smerom by sa mala Európska únia uberať.

SaS pod patronátom Richarda Sulíka a Eugena Jurzycu opäť pripravila ucelený a podrobný program, no okrem neho ponúka aj kvalitnú kandidátku plnú odborníkov, za ktorými sú skutočné výsledky.

„Nemáme na nej moderátorov či youtuberov, stavili sme na odbornosť. Zároveň som veľmi rád, že máme podľa hodnotenia Transparency International Slovensko opäť raz jednu z najtransparentnejších kampaní. Transparentnosť a odbornosť sú naše heslá, ktorými sa riadime už 15 rokov a budeme v tom pokračovať aj naďalej,“ uviedol Branislav Gröhling, ktorý apeluje na občanov Slovenska, aby prišli v sobotu zvoliť riešenia namiesto strašenia.

„Verím, že dokážeme, že nám záleží nielen na hodnotovej a vecnej diskusii, ale aj na odbornom zastúpení v Európskom parlamente, za ktoré sa nebudeme musieť hanbiť,“ dodal.

Richard Sulík, ktorý je lídrom našej eurokandidátky, zažil za 15 rokov v jeho politickej kariére 5 volieb do národnej rady a 4 do Európskeho parlamentu.

„Takú plytkú a povrchnú kampaň, akou bola táto, som za 15 rokov nezažil. Začalo sa to obyčajným strašením, čo sa neskôr zúžilo už len na výkriky typu voľte nás, aby nevyhrali tí druhí. Toto riešili dve najväčšie politické strany. Fakt, že namiesto vecnej debaty obsadilo verejný priestor len toto, je veľmi smutný a nebezpečný,“ povedal Richard Sulík.

Európska únia podľa jeho slov stagnuje a upadá, pretože jej chýbajú riešenia. Uvedomuje si, že SaS je staromódna, no prosí voličov, ktorí si na kvalitný program a riešenia v ňom potrpia, aby v sobotu volili SaS.

„Svet nefunguje tak, že prídete pred voliča s prázdnymi rukami len s tým, že ste mladí a neopozeraní alebo im sľúbite všetko možné. My sme si dali námahu vypracovať a predložiť voličom kvalitný program,“ dodal na záver Richard Sulík.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *