Kategórie
Humanistická pomoc

Poznáte príbeh našej milej predajkyne Helenky?

Inšpiratívna žena.

Helenka (NOTA BENE)
Helenka.

Helenka vstávala do práce skoro ráno, aby upratala reštauráciu. Potom sa presunula do kuchyne, kde robila pomocnú silu. Aby uživila rodinu, po nociach piekla. Po náročnom období sa Helenke podlomilo zdravie a skončila v nemocnici.

Helenka sa neskôr znova zamestnala a začala upratovať byty a firmy. Zdravie ju však neposlúchalo, a dnes potrebuje pri chôdzi chodúľku.

Osud jej neprial

Helenka sa sťahovala z jednej ubytovne do druhej. V poslednej musela nechať všetky svoje veci. Objavili sa tam ploštice, a aj napriek opatreniam sa ich nevedela zbaviť. Keď odišla, dve noci strávila na ulici, a potom sa dozvedela o nocľahárni. Teraz býva v mestskom útulku.

Inšpiratívna žena

Helenka je už polroka predajkyňou časopisu Nota Bene. Stretnúť ju môžete pri podchode na Poštovej ulici v Bratislave. Vďaka svojej húževnatosti nám dnes pomáha s náborom a zaškolením nových predajcov. Napriek ťažkému osudu Helenku neopúšťa humor a dobrá nálada. Jej snom je si zatancovať na veselú hudbu, ak by jej to nohy dovolili.

„Každému vravím, nech sa nevzdáva, nech je aktívny, ako len dokáže. Keď sa človek zastaví, keď sa poddá, končí,“ dodáva Helenka.

Potešme Helenku

Ak chcete Helenke nechať odkaz, napíšte mi e-mail na anna.augustinova@notabene.sk a ja jej ho odovzdám. Našich predajcov môžete podporiť aj darom na odkaze Darujte ľuďom bez domova nezávislosť a bezpečie.

Ďakujeme vám

Srdce (emotikon)

NOTA BENE

Autorka: Anna Augustínová, fundraiserka OZ Proti prúdu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *