Kategórie
Tlačové správy

Zásadne odmietame predĺženie zmluvy na mýtne služby s firmou SkyToll

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SASKA) ako reakcia na pre­dĺ­že­nie zmluvy na mýtne služby s firmou SkyToll.

Po tom, ako Národná diaľničná spoločnosť opäť predĺžila zmluvu na mýtne služby s firmou SkyToll, upo­zor­ňuje SASKA na to, že pre štát je stále nevýhodná.

Podľa SASKY to znamená, že pred­chá­dza­júce vedenie mi­nis­ter­stva dopravy neu­ro­bilo v tomto smere absolútne nič, keď nedokázalo za celý čas nájsť za firmu náhradu. Kontrakt mal vypršať koncom minulého roka, teraz je predĺžený do konca roka 2024.

„Malo sa na tom začať robiť oveľa skôr, na čo sme neustále upozorňovali. S predĺženou zmluvou, aj keď štát tvrdil, že sa bude postupne ‚vypínať‘, nesúhlasíme. Bývalé vedenie rezortu dopravy malo dôrazne trvať na vysúťažení novej firmy. Celý čas vedeli o tom, že zmluva ešte z čias Smeru je pre štát extrémne nevýhodná, no nič v tejto veci nerobili,“ uviedol tímlíder SASKY pre dopravu Ladislav Matejka s tým, že keby mal štát z výberu mýta viac peňazí, tým viac by mohol investovať tam, kde to je skutočne potrebné.

Výsledkom nečinnosti vedenia rezortu, ktoré mala pod sebou SME RODINA, je podľa neho fakt, že občania budú tak aj na­ďa­lej platiť zo svojich daní predražené služby.

„A to navyše súkromnej spoločnosti, ktorá je napojená na po­chyb­ných ľudí,“ uviedol s tým, že stále platí, že hneď, ako to bude možné, SASKA sa bude snažiť zmluvu vypovedať.

„Zmluva je ukážkou rozkrádania a ne­vý­hod­nej dohody pre štát. Ak to bude na stole, budeme sa zmluve intenzívne venovať. Sme totiž presvedčení, že ne­exis­tuje zmluva, ktorá by bola ne­vy­po­ve­da­teľná,“ dodal Ladislav Matejka.


Autorka: Ivana Nittmannová, komunikačné oddelenie SASKY.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *