Kategórie
Humanistická pomoc Humanizmus

Podpora zoologických záhrad Ukrajiny

V tejto chvíli vznikol zoznam požadovaných krmív a vybavenia v angličtine.

Podpora zoologických záhrad Ukrajiny

Transport bude prebiehať cez zoo Lodž a Varšavu. Náš český dodávateľ špeciálnych zoo krmív Trhoň s.r.o. prisľúbil a dohodol sa so švajčiarskym výrobcom Granovit, že dodá viac ako 5 ton požadovaných druhov, ktoré by boli asi pravdepodobne transportované do Poľska a odtiaľ potom do Ľvova. My sme v rokovaní so spoločnosťou Mikrop, ktorá nám prisľúbila tiež granulované krmivá pre Ukrajinu. Tie by sme museli dopraviť opäť do Poľska.

Zoo Praha teraz podľa zoznamu rieši aktívne požadované veci a v nasledujúcich dňoch sa uskutoční prvý transport.

Prezident asociácie zoologických záhrad Ukrajiny Vladimír Topchy sa vyjadril k aktuálnemu prístupu ruských zoologických záhrad, ktoré sú členmi tzv. EARAZA. Tí sa, žiaľ, údajne ani nezaujímajú o to, ako sa ukrajinskí kolegovia majú a ako situáciu zvládajú. Hlavne, že všetkým popriali k MDŽ… I tento prístup dohnal niektoré české zoo k pozastaveniu členstva v EARAZA. Toto pozastavenie členstva nebude mať dopad na výmeny zvierat a na zvieratá samotné!

Podajme pomocnú ruku, pokiaľ je to možné. Pokiaľ vám to finančný rozpočet umožňuje, môžete prispieť na zbierku pre zoo Ukrajiny. Informácie cez e-mail: zoonahradecku@seznam.cz.

Pozri: Zoo Na Hrádečku a Facebook.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *