Kategórie
Tlačové správy

Šarlatáni

Stručné dejiny najžalostnejších liečiteľských praktík.

Obálka knihy Šarlatáni
Obálka knihy Šarlatáni.

Kniha Šarlatáni je pokusom o rekonštrukciu bizarných, čudných, niekedy až hrôzostrašných „liečebných postupov“ lekárov, vedcov, liečiteľov, ale aj naozajstných šarlatánov a obchodníkov s ľudskou dôverčivosťou. Spoločne s ilustráciami, fotografiami a dobovými obrázkami pútavo odhaľuje znepokojujúcu a dodnes existujúcu temnú stránku medicíny. Autori vťahujú čitateľa do sveta šarlatánstva s primeranou dávkou hrôzy, fascinácie aj čierneho humoru. Bonusom sú texty slovenských historičiek o praktikách šarlatánstva v našich dejinách, ktoré nijako nezaostávajú za svetovými.

Autori:

Lydia Kang, MD. je lekárka so špecializáciou v oblasti vnútorného lekárstva a autorka románov (Control, Catalyst, The November Girl a A Beautiful Poison).

Nate Pedersen je nezávislý novinár, ktorý prispieva do rôznych periodík, medzi inými i The Guardian, The Believer a The San Francisco Chronicle.

Edícia Minora vydáva zaujímavé zahraničné diela z oblasti literatúry faktu, najmä histórie. Nielen tej „veľkej“, politickej, ale najmä každodennej. Každý zväzok edície obohacujú pridané kapitoly slovenských historikov.

Vydavateľstvo Rak už tridsať rokov vydáva príbehy z histórie, ktoré sa možno odohrali tak, a možno celkom inak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *