Kategórie
Tlačové správy

V PPA niečo nie je v poriadku, budeme žiadať o poslanecký prieskum

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k dneš­né­mu mi­mo­riad­nemu výboru pre pô­do­hospo­dárstvo, ktorý opäť nebol.

Opoziční poslanci zvolali ďalší mimoriadny výbor pre pô­do­hospodár­stvo k pria­mym platbám pre poľ­no­hospo­dá­rov. Výsledok bol rovnaký – prišla len opozícia, koaličný poslanec ani jeden, výbor opäť nebol uzná­ša­nia­schopný.

Podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) nie je v Pô­do­hospodár­skej pla­tob­nej agen­tú­re (PPA) niečo v po­riadku, preto o tom koalícia nechce verejne hovoriť. Opozícia preto plánuje ďalšie kroky.

„Dohodli sme sa, že pri otvorení schôdze, ktorá sa začína 16. apríla, po­žia­da­me o za­ra­de­nie bodu do programu, aby bol usku­toč­nený parla­men­tný prieskum v PPA. Uvidíme, ako vládni poslanci zahlasujú, keďže sa tam deje niečo, o čom nechcú hovoriť,“ povedal poslanec NR SR za SaS Alojz Hlina.

Predseda agrovýboru, poslanec za SNS Rudolf Huliak, by podľa Alojza Hlinu naj­rad­šej ne­rozprá­val vôbec.

„Vyhol sa aj diskusii so mnou vo verejnoprávnej televízii. Je to úplne logické, keďže sa on, ako lovec medveďov, nemôže o poľ­no­hospo­dárskych témach roz­prá­vať s niekým, kto tomu rozumie,“ povedal Alojz Hlina a dodal, že problémy s PPA má aj družstvo v Očovej, ktorej je Huliak starostom.

„Zaujímalo by ma, čo hovorí družstvo na to, že výbor, ktorý vedie ich rodák a sta­rosta, ne­za­sa­dá a ne­rieši problémy, ktoré ich trápia,“ dodal na záver poslanec.


Autorka: Ivana Nittmannová, ko­mu­ni­kačné od­de­le­nie SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *