Kategórie
Tlačové správy

Home Credit ponúka novinku

Zvýhodnené financovanie úsporného bývania.

Home Credit

Home Credit prichádza s novinkou, ktorá môže pomôcť slovenským domácnostiam s financovaním úsporného bývania. Účelový úver so zvýhodnenými podmienkami bude k dispozícii na financovanie výrobkov a technológií, ktoré budú slúžiť na úsporu energií a zároveň prinesú zníženie ekologickej záťaže. Úver si záujemcovia budú môcť dohodnúť priamo v pobočkách Home Creditu, kde následne s dostatočnou časovou rezervou predložia aj faktúry za kúpený tovar či technológie.

Ekologické hľadisko sa stáva v nákupnom rozhodovaní sa ľudí stále viac dôležité. Home Credit sa v rámci svojej ESG politiky rozhodol ponúknuť klientom na Slovensku ďalší zelený produkt so zvýhodneným úrokom, a to od 8,9 %. Záujemcovia tak môžu požiadať v pobočkách Home Creditu napríklad o financovanie fotovoltickej elektrárne a tepelného čerpadla, zateplenia rodinného domu, kúpy a montáže vonkajšej tieniacej techniky, výmeny kotla či inštalácie zelených striech. Ďalej môžu domácnosti o takýto úver požiadať v prípade zaobstarania systémov rekuperácie, ale aj nákupu dobíjacej stanice pre osobný elektromobil či nádrže na akumuláciu dažďovej vody.

„Účelový úver od 2 tisíc do 20 tisíc eur na financovanie úsporného bývania si klienti môžu dojednať priamo v pobočke, pričom úroková miera bude začínať od 8,9 %. Veľkou výhodou úveru je, že klient má k dispozícii peňažné prostriedky v podstate okamžite, na doloženie účelu pomocou faktúry o nákupe má potom pol roka od jeho čerpania. Reagujeme tak na súčasnú situáciu, kedy sa množstvo domácností rozhoduje o tom, či si zaobstarať úsporné technológie, ktoré im pomôžu jednak ušetriť náklady na chod domácnosti, ale súčasne prinesú aj pozitívny dopad na životné prostredie,“ uvádza Roman Žák, vedúci oddelenia pôžičky a poistenie Home Credit ČR a SR.

Prvé kamenné pobočky, kde si je možné tento úver dohodnúť, otvoril Home Credit v tomto roku, čím reagoval na požiadavky svojich klientov, ktorí preferujú osobný kontakt a považujú kamennú pobočku za faktor dôveryhodnosti. V súčasnej dobe prevádzkuje spoločnosť Home Credit na Slovensku 15 pobočiek, ktoré sú pripravené riešiť aktuálne požiadavky zákazníkov.

Home Credit dlhodobo posilňuje svoju úlohu v oblasti ekologicky a sociálne zodpovedného podnikania. Už od roku 2013 obmedzuje tlačenie papierových zmlúv, využíva elektronický podpis a v mieste predaja používa signpady. V súčasnej dobe viac ako 80 % všetkých procesov spojených s uzatváraním zmlúv prebieha bez papiera. Plastové karty nahrádza virtuálnymi. Klientov aktívne motivuje k využívaniu mobilnej aplikácie na správu svojich financií. Taktiež svojim online riešením pre žiadosť o pôžičku, nákup na splátky alebo pre založenie kreditnej karty prispieva jednak k rýchlejšiemu a pohodlnejšiemu procesu pre zákazníkov, ale aj k environmentálnej a spoločenskej udržateľnosti. Od júna tohto roku začal ponúkať Zelenú na splátky, pôžičku za zvýhodnených podmienok, v spolupráci s poskytovateľmi ekologických a energeticky úsporných riešení, ktoré domácnostiam pomôžu k väčšej energetickej sebestačnosti.


Autor: Home Credit.

Správu dodal Michal Račko z PR Clinic.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *