Kategórie
Tlačové správy

Stanovisko predsedníčky ZA ĽUDÍ k pracovnému stretnutiu v Piešťanoch

Politici majú riešiť problémy ľudí.

11. júla 2021 o 18.00 h začalo pracovné výjazdové stretnutie väčšiny členov predsedníctva strany ZA ĽUDÍ a zástupcov regiónov.

„Som veľmi rada, že naši členovia predsedníctva, vrátane zástupcov zo skupinky Márie Kolíkovej prijali pozvanie na ľudskú, konštruktívnu diskusiu v neformálnom prostredí. Strana Za ľudí má viac ako 750 členov, odborníkov a drvivá väčšina našich členov chce v prvom rade pracovať pre ľudí, pracovať pre regióny a presadzovať to, čo sme sľúbili ľuďom pred voľbami. Nie zbytočne sa vybíjať v nejakých sporoch a s tým cieľom bolo toto stretnutie aj zvolané. Ak nespokojní funkcionári hovoria, že situácia v strane je mimoriadne vážna, absolútne nereflektujú situáciu ľudí na Slovensku. Reálne problémy majú ľudia, ktorí prišli o prácu, podnikatelia, ktorí mali zavreté prevádzky, zdravotníctvo, ktoré potrebuje obnovu. To sú reálne problémy Slovenska, nie problémy politikov a straníckych funkcionárov v strane. Politici majú riešiť problémy ľudí a nie aby ľudia riešili problémy politikov. Preto chcem, aby sme sa vrátili k službe ľuďom, k svojmu poslaniu, ktoré máme ako politici plniť.“

Stretnutie sa bude venovať takisto práci odborných skupín, či komunálnym voľbám.

Práca na rozvoji strany a práca na plnení programu pre občanov musí pokračovať, aj keď niektorých členov predsedníctva od tejto práce odpútavajú osobné ambície alebo boj o funkcie. Ja som však presvedčená o tom, že občania politikov platia za prácu na zlepšovaní života na Slovensku a napĺňanie sľubov, ktoré sme občanom dali,“ povedala predsedníčka strany Veronika Remišová.

12. júla 2021 pokračovalo v Piešťanoch výjazdové pracovné stretnutie väčšiny členov predsedníctva strany ZA ĽUDÍ, ako aj zástupcov z regiónov. Rokovania sa zaoberajú témou komunálnych volieb, pracovných skupín, rozvojom regionálnych štruktúr a inými témami, ktoré pomáhajú stranu budovať a efektívne tak slúžiť občanom, pri napĺňaní cieľov z vládneho programu.

Na včerajší pracovný blok za skupinu nespokojných poslancov prišla aj Mária Kolíková a Michal Luciak. Na stretnutí predniesli ultimatívne požiadavky, o ktorých neprejavili záujem diskutovať a následne po vyjadrení pre médiá odišli, čím naplnili svoje pravdepodobné ciele na tomto stretnutí.

Pracovné stretnutie pokračovalo ďalej, pripravilo návrhy, ako bude strana a všetky jej orgány v nasledujúcom období fungovať dôsledne a výlučne v zmysle Stanov strany ZA ĽUDÍ, a to na všetkých úrovniach.

„Podotýkam, že naďalej považujem tento spor za neskrývané mocenské snahy a hry. Väčšina členov a sympatizantov strany ale má záujem pracovať a odmieta neustály boj o funkcie a rozbíjanie strany. Pre nespokojnú skupinu poslancov sa stali útoky na vedenie vlastnej strany hlavnou, dokonca jedinou politickou témou. Som ale presvedčená, že úlohou politikov je pracovať pre ľudí. Preto pokladám za prioritu posilňovanie odbornej práce strany, vytváranie priestoru pre ľudí z regiónov a napĺňanie sľubov, ktoré sme dali pred voľbami ľuďom. K takejto práci som pozvala členov a sympatizantov strany a v takejto práci budeme pokračovať,“ uviedla predsedníčka strany ZA ĽUDÍ, Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *