Kategórie
Tlačové správy

Na silácke reči sme boli Matovičovi dobrí

Reakcia strany Sloboda a Solidarita (SaS) na status Igora Matoviča.

Igor Matovič podľa strany SaS opäť potvrdil, že mu nikdy nešlo o zmier, pretože tento človek nedokáže žiť bez nepriateľa a neustáleho konfliktu.

„Moja správa adresovaná Igorovi Matovičovi reflektovala snahy Borisa Kollára zastaviť boj proti mafii. V tom čase, po paragrafe 363 pre Vladimíra Pčolinského a chaose v bezpečnostných zložkách, sa Boris Kollár verejne vyjadroval pre odchod Sme rodina z koalície a predčasné voľby. Bolo mi ľúto, keď som videl ako Boris Kollár s Igorom Matovičom zametá. Navrhol som preto Igorovi Matovičovi ústretový krok – zakopať vojnovú sekeru, a tiež som ho uistil o podpore 20 poslancov SaS v prípade, že by sa rozhodol vyprevadiť Borisa Kollára z koalície. Igor Matovič deň po mojej SMS vyhlásil, že si musíme položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez hnutia SME RODINA. Moju ponuku teda odignoroval a zároveň naše uistenie o podpore využil na silácke reči voči hnutiu SME RODINA, ktorému dokázal veľkoryso prehliadnuť všeličo, najnovšie aj to, že nehlasovali ani len za vydanie Roberta Fica do rúk spravodlivosti,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

O svojej správe Igorovi Matovičovi bezprostredne informoval predseda SaS Richard Sulík aj premiéra Eduarda Hegera.

„Ten mi poďakoval a napísal, že si váži, čo som napísal Igorovi Matovičovi. Klobúk dole, doplnil Eduard Heger,“ uzavrel Richard Sulík.


Autor: SaS.

Jedna odpoveď na “Na silácke reči sme boli Matovičovi dobrí”

Status Igora Matoviča.

Rišo, KLAMAŤ SA NEPATRÍ
Pred týždňom Richard Sulík v rozhovore pre Denník N(enávisť) zverejnil bombastickú správu, ako sa on veľmi snažil urovnať vzťahy v koalícii.

Citujem:

RS: „Ja som mal snahu to urovnať, ale keď raz nie je vôľa, tak to nebudem robiť donekonečna. Minulý rok na jeseň som písal Igorovi Matovičovi správu v znení: „Igor, čo keby sme zakopali vojnovú sekeru?“

Redaktor: Čo vám odpísal?

RS: „Prišla mi odpoveď: „Hm“. Ja som vykonával opakovane a preukázateľne kroky na zmiernenie situácie v koalícii.“

Bolo to za posledný mesiac x-té klamstvo od Richarda v rade, ale kašlal som na to. Týždeň ubehol, ale asi nie je správne nechávať neustále jeho klamstvá žiť si vlastným životom. Preto reagujem.

AKÁ JE PRAVDA? Ako v skutočnosti „urovnával“ Rišo vzťahy v koalícii?

Áno, krátka správa, ktorú mi napísal Richard Sulík 18.9.2021 začínala vetou: „Ahoj, možno nastal čas zakopať vojnovú sekeru.“ … ALE končila OMNOHO PODSTATNEJŠÍM NÁVRHOM, citujem: „Ak sa rozhodneš vyprevadiť Borisa z koalície, môžeš rátať s 20 hlasmi klubu SaS (predbežne aj Miro Kollar). Ty máš 52, Veronika 4, to je 76.“

Na túto správu s dvoma úplne rozdielnymi návrhmi som mu odpísal: „Hmm“

Richard ma za 2 roky koalície cca 10 krát vážne oslovil s tým, že „Poďme vyhodiť Borisa z koalície“, cca 10 krát s tým, že „Na čo nám je v koalícii Remišová?“ … toto boli tie jeho „opakované a preukázateľné kroky na zmiernenie situácie v koalícii“ ako tvrdí. V skutočnosti od samého počiatku našej koalície neustále robil systematické a zákerné kroky na jej rozbitie. Mňa nahováral na vyhodeniie Borisa a Veroniky. Borisa a Veroniku na vyhodenie mňa.

On to má v sebe. Je to silnejšie ako on. Pred 11 rokmi začal doslova šikanovať a poľovať na Ivetu Radičovú, až kým svoje dielo skazy dosiahol. Nasledovalo 8 ročné peklo mafie ovládajúcej štát a vrcholiace smrťou Jána a Martiny … len preto, lebo jedno nedocenené a zrejme aj zakomplexované megaego si nedokáže pomôcť. Má to v sebe. Profesionálny rozbíjač vlastnej strany, koalície, iných strán a profipovalač demokratických vlád … a ako je vidieť aj z tohto príkladu, aj profimanipulátor a klamár. A obchodník.

Tvrdiť o sebe, ako on veľmi urovnával vzťahy v koalícii a pritom zatajiť z „dôkazu“ o tom dôkaz o presnom opaku – snahe koalíciu rozbiť, je priam čarovné. Ak by mal človek hanbu, tušim by sa aj hanbil.

ps. Rišo, odlož hračky a skús prstom do piesku 1000-krát napísať „Som už veľký, klamať sa nepatrí!“ … verím, že pomôže.

ps2. Necítim k tebe nenávisť, len mi je ťa ľúto. Držím palce, aby si sa závisti, nenávisti, zákernosti a pomstychtivosti aj ty ubránil.

ps3. Možno som naivný, ale verím, že svoj egotrip nakoniec skončíš krokom späť. Spiknúť sa s mafiou a fašistami proti vlastnej vláde a demokratickým voličom v najťažších chvílach, aké Slovensko zažíva, nie je hrdinstvo. To je zbabelosť a podraz.

(Sic!)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *