Kategórie
Tlačové správy

Reakcia na schválený zákaz predaja klasických áut od roku 2035

Stanovisko spoločnosti AURES Holdings.

Vzhľadom na dnes schválenú novú európsku legislatívu, ktorá sa v budúcnosti výrazne dotkne výroby a predaja automobilov na konvenčný pohon, prinášame stanovisko Karolíny Topolovej, generálnej riaditeľky a predsedníčky predstavenstva spoločnosti AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO.

„Uplatnenie zákazu výroby áut so spaľovacími motormi k roku 2035 zatiaľ pokračuje v kurze nastolenom Európskym parlamentom. Ľudia na Slovensku sú z hľadiska výberu pohonov pri nákupe ojazdených vozidiel veľmi konzervatívni. Preto možno čakať, že sa postupne bude zvyšovať dopyt po ojazdených autách na benzín a naftu, čo povedie k ďalšiemu rastu ich cien. Už teraz sa stretávame u zákazníkov s obavami z vysokých nákladov prechodu na elektromobilitu, ktorým chcú čeliť práve výberom klasického automobilu, kým sa trh s elektromobilmi cenovo priblíži k ich možnostiam,“ vyjadrila sa Karolína Topolová.

Rada ministrov Európskej únie pre životné prostredie sa dohodla na klimatickej legislatíve Fit for 55. Väčšina členských štátov súhlasila, že od roku 2035 bude možné v rámci EÚ predávať len nové osobné automobily s nulovými emisiami oxidu uhličitého.


Autor: spoločnosť AURES Holdings.

Správu dodal Michal Račko z PR Clinic.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *