Kategórie
Tlačové správy

Nelámte palicu nad lacným vínom, výborne sa hodí napríklad do varenia

Pozrite si recept.

Bravčové ragú na červenom víne

Ingrediencie (4 porcie)

500 gbravčových kociek K-Purland
1mrkvu
1stonku zeleru
1cibuľu
50 gslaninky K-Classic
1konzervu krájaných paradajok K-Classic
250 mlčerveného vína
 rozmarín
 bobkový list
 soľ
 čierne korenie
 olivový olej
 lístkové cesto
 vajíčko na potretie
350 gmrazeného hrášku
1 PLmasla

Postup

1

Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na kocky. Nakrájame aj slaninku. Olivový olej rozpálime a všetko pár minút opečieme, potom pridáme kocky bravčového mäsa. Opečieme ho a pridáme červené víno, ktoré necháme pár minút vybublať. Pridáme konzervu paradajok a vodu. Dochutíme soľou a čiernym korením a pridáme aj bylinky. Na miernom plameni varíme približne 1,5 hodiny, kým sa mäso nezačne rozpadať a omáčka nezhustne.

2

Potom ho preložíme do zapekacej misky. Z lístkového cesta vykrojíme kruh a zakryjeme ním mäso. Potrieme vajíčkom, posypeme soľou a pečieme do zlata, približne 20 – 30 minút.

3

Za ten čas pripravíme hrášok.

4

V hrnci rozpustíme maslo a mrazený hrášok pár minút podusíme. Dosolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.

Ako víno postačí VINO AMIGO Čučoriedky.

Lacné víno
Lacné víno.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.