Kategórie
Tlačové správy

Nadácia Kia podporuje online vzdelávanie na základných školách

Nadácia Kia Motors Slovakia začala s podporou online vzdelávania ešte v roku 2018, keď pre 28 základných škôl v Žilinskom kraji zakúpila licencie na vzdelávací softvér SmartBooks. Využívanie tohto vzdelávacieho softvéru vzrástlo počas pandémie v priemere o 54 %. Veríme, že vzdelávací softvér bude pomáhať k lepším výsledkom aj naďalej. Nadácia Kia Motors Slovakia pokračuje v podpore a tento rok zafinancuje licencie pre 35 základných škôl.

SmartBooks je komplexný inteligentný vzdelávací systém, ktorý sa používa jednoducho a intuitívne. Žiak sa môže učiť individuálne „bez účasti školy“ alebo mu môže učiteľ zadávať konkrétne témy a sledovať jeho pokrok. SmartBooks obsahuje učivo celej základnej školy – spolu 6 000 tém, ktoré vytvorili slovenskí učitelia podľa štátneho vzdelávacieho programu. Učitelia i žiaci si prácu so softvérom už počas prvého roku pochvaľovali.

„Som rada za prehľad, kde moji žiaci robili najviac chýb. Takým úlohám sa potom venujem na hodine, viem zhodnotiť zlepšenie pri pravidelnej príprave,“ vyjadrila sa k využívaniu softvéru učiteľka zo základnej školy na Karpatskej ulici v Žiline.

Školy zaznamenali postupné zlepšovanie výsledkov žiakov či už pri bežných písomkách, alebo na celoslovenských testovaniach. Ešte väčší význam online vzdelávania sme mali možnosť pocítiť počas pandémie. V tomto období, keď je vzdelávanie obmedzené na dištančnú formu prostredníctvom využívania informačno-komunikačných technológií, sa ukazuje, ktoré školy sú na tieto prípady pripravené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *