Kategórie
Tlačové správy

Milan Lesňák kandiduje za stranu ZA ĽUDÍ na primátora Košíc

Dnešnú tlačovú konferenciu, zvolanú pre príležitosti predstavenia kandidáta strany ZA ĽUDÍ, Milana Lesňáka, otvorila predsedníčka strany ZA ĽUDÍ a vicepremiérka Veronika Remišová slovami, ktorými sa prihovorila Košičanom.

„Východniari, a v prvom rade vy, Košičania, ste Slovensku neraz ukázali a aj stále dokazujete, že východ je druhé, zdravo bijúce srdce našej krásnej krajiny. Napriek nezáujmu bývalých vlád, ktoré sa starali iba o svojich oligarchov a prihrávali kšefty mafii, vznikli a vznikajú na východe úžasné veci vďaka úžasným ľuďom – vďaka vám. Samozrejme, každý región, každá obec, každé mesto na Slovensku má svoje vlastné problémy. A politici tu nemajú byť na okrasu a, aby si pchali vrecká. Majú robiť prvé-posledné preto, aby sa ľuďom na Slovensku žilo lepšie, aby mali európsku kvalitu života, ktorú si zaslúžia. Aby sme my všetci mali férový štát, v ktorom veci fungujú tak, ako majú. Toto je vízia Slovenska, ktorú presadzujeme my, v strane ZA ĽUDÍ. A takéto môžu byť aj Košice, ak sa v jesenných voľbách rozhodnú pre zmenu.

Je veľká škoda, že nie všetky príležitosti ako zlepšiť život ľudí, dokázalo súčasné vedenie mesta využiť. Viaceré doslova premrhalo. Pravda je taká, že napríklad, pokiaľ ide už spomínaný regionálny program, sú Košice v čerpaní eurofondov na úplnom chvoste medzi krajskými mestami. Čiže peniaze sú, ale súčasný manažment mesta z nich dokázal využiť len necelých 24 %, to nie je ani štvrtina!

Som hlboko presvedčená, že Košice a Košičania si zaslúžia lepšie a profesionálnejšie vedenie mesta. Preto som veľmi rada, že tu dnes vedľa mňa stojí Milan Lesňák, ktorý prijal výzvu a rozhodol sa za stranu ZA ĽUDÍ zabojovať o funkciu primátora Košíc. Pretože Košice majú na viac!

Milan Lesňák je skúseným a čestným košickým komunálnym politikom, ktorý v rokoch 2014 až 2018 pôsobil ako starosta mestskej časti Košice – Košická Nová Ves: Okrem toho, že počas tohto obdobia narábal mimoriadne efektívne so zverenými finančnými prostriedkami, podarilo sa mu zmodernizovať športoviská – futbalové ihrisko, multifunkčné ihrisko, vysporiadať pozemky pod cintorínom v MČ Košice – Košická Nová Ves, zabezpečiť výstavbu chodníkov, s jeho výraznou pomocou vznikla prvá súkromná medzinárodná škola v Košiciach (KEIS). Zmodernizoval verejné osvetlenie na viacerých uliciach, zabezpečil zavedenie optického kábla v Košickej Novej Vsi – ako v prvej košickej mestskej časti, či pritiahol nového investora. V súčasnosti Milan Lesňák pôsobí ako košický mestský poslanec, pričom objektívne kritizuje súčasné vedenie Košíc, najmä pre neriešené parkovanie, neúmerné zvýšenie daní a iných poplatkov, alebo prepadnuté peniaze z eurofondov.

„Verím v ekonomicky stabilné a prosperujúce Košice 2030. Transformácia priemyselného, teda hutníckeho mesta sa ešte neskončila. Mojím cieľom je vyhľadávať a podporovať rozvojové podnikateľské a investičné príležitosti v našom meste. Verím, že projekty z plánu obnovy ako napríklad Cassovia New Industry Cluster, projekt Východného mesta, Centra vodíkových stratégií, a ďalšie, budú rozvoj mesta akcelerovať a podporovať. Verím vo vzdelané Košice 2030. Vzdelaní a kvalifikovaní obyvatelia k nám pritiahnu nové investície a nových investorov. Mojím cieľom je maximálne investovať do všestranného vzdelania našich detí a dohnať priepastné zaostávanie v prispôsobení sa vzdelávacej infraštruktúry budúcim potrebám. Verím v dostupné Košice 2030, kde sú Košičania schopní presúvať sa bezpečne, príjemne a rýchlo. Mojím cieľom je rozvinúť a maximálne podporiť ekologickú osobnú dopravu. Verím v zdravé Košice 2030, kde ľudia dýchajú čistý vzduch, pijú zdravú vodu, jedia zdravé potraviny, sú chránení pred neznesiteľnými horúčavami a na nových športoviskách aktívne športujú, a v prvom rade verím, že ako primátor Košíc, s vašou podporou, tieto ciele dosiahnem,“ povedal Lesňák.

Foto:

Milan Lesňák kandiduje za stranu ZA ĽUDÍ na primátora Košíc
Milan Lesňák kandiduje za stranu ZA ĽUDÍ na primátora Košíc
Milan Lesňák kandiduje za stranu ZA ĽUDÍ na primátora Košíc
Milan Lesňák kandiduje za stranu ZA ĽUDÍ na primátora Košíc

Autor: strana ZA ĽUDÍ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *