Kategórie
Tlačové správy

Stanovisko strany ZA ĽUDÍ k schváleniu obrannej dohody

„Schválenie obrannej dohody sa stalo súčasťou boja o budúcnosť a charakter Slovenska.“

Strana ZA ĽUDÍ víta schválenie obrannej dohody Národnou radou SR. Predsedníčka strany ZA ĽUDÍ Veronika Remišová uviedla, že schválenie obrannej dohody sa stalo súčasťou boja o budúcnosť a charakter Slovenska.

„Ide o zmluvu, ktorú iniciovali politici a nominanti Smeru a Hlasu. Sú to tí istí ľudia, ktorí dnes neváhajú dohodu zneužívať na klamstvá a rozoštvávanie občanov, pretože sa veľmi boja trestného vyšetrovania ich káuz a nominantov. To je skutočný dôvod, pre ktorý sme boli svedkami nedôstojného cirkusu za asistencie fašistov a generálneho prokurátora. Z témy uzatvorenia obrannej dohody sa tak stala súčasť boja o demokratický a právny štát. V tejto chvíli je zrejmé, že Slovensko, podobne ako v ére Vladimíra Mečiara, čaká existenčný zápas o ďalšie smerovanie a charakter Slovenska. Jedna cesta vedie k demokratickému a právnemu štátu. Tá druhá cesta je cesta vedúca k rozkladu demokracie a právneho štátu, na ktorú chce Slovensko stiahnuť Robert Fico, Peter Pellegrini a fašisti. Dnes Slovensku reálne hrozí návrat politikov s antidemokratickým mentálnym nastavením, ako aj politikov, ktorí roky drancovali Slovensko a tolerovali zneužívanie štátu zločineckými skupinami. Je povinnosťou všetkých demokraticky zmýšľajúcich ľudí, ktorí si ctia právny štát, aby chránili bezpečnosť, slobodu a národnú hrdosť slobodného a demokratického Slovenska,“ uzavrela Remišová.

Podpredseda strany ZA ĽUDÍ a poslanec Národnej rady Juraj Šeliga deklaroval, že dohoda nám poskytne vyššiu mieru bezpečnosti v dnešnom neistom svete.

„Ide síce o štandardnú obrannú zmluvu, no opozícia ju neváhala prezentovať ako zradcovskú a okupantskú zmluvu, ktorou sa vzdávame svojej suverenity a časti svojho územia. Ich klamstvá zahatili mediálny priestor a úplne tak zaclonili akúkoľvek politickú a odbornú diskusiu. Som však rád, že sa v parlamente našlo 79 štátnikov, ktorým záleží na Slovensku, jeho obyvateľoch a na jeho budúcnosti,“ vyhlásil Šeliga s tým, že demokracia je pritom to najcennejšie, čo máme.

Juraj Šeliga zároveň dodal, že „hoci sme podpisom zmluvy posilnili našu vonkajšiu obranu, ukázali sa trhliny v našej obrane vnútornej. Musíme o ňu bojovať každý deň a chrániť ju pred tými, ktorí chcú zneužiť jej inštitúcie. Fašisti a SMER včera ukázali, že keď treba, vedia znefunkčniť Národnú radu SR a vedia používať aj strach. Preto nikdy nesmieme dopustiť, aby sa spolu či samostatne dostali k moci.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *