Kategórie
Tlačové správy

Hospodárske výsledky HAVEL & PARTNERS boli v roku 2020 opäť rekordné

Najväčšia česko-slovenská advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS zaznamenala v roku 2020 ďalší ekonomický rast.

Celkový obrat kancelárie sa v roku 2020 medziročne zvýšil o viac ako 8 %, pričom úspešný bol hlavne prvý polrok, keď rast tržieb z predaja služieb dosiahol 17 %. Tržby za predaj služieb dosiahli 789,1 mil. Kč, čo predstavovalo v rámci českých kancelárií HAVEL & PARTNERS medziročný nárast o 8,7 %. Rástla aj slovenská kancelária. Adekvátne k nárastu obratu sa zvyšovala aj ziskovosť. Obrat celej skupiny, vrátane inkasnej agentúry Cash Collectors a služieb daňového poradenstva, opäť presiahol miliardu korún.

„Naše vynikajúce hospodárske výsledky a rast obratu aj v dobe koronavírusovej krízy odrážajú našu schopnosť prispôsobiť sa obratom situácii na trhu a flexibilne reagovať na potreby našich klientov. Krízu sa zásadným dopadom na ekonomiku sme vďaka dlhoročným skúsenostiam a makroekonomickým dátam očakávali už dlhšiu dobu a intenzívne sa na ňu pripravovali, a to ako z hľadiska rozsahu našich služieb, dôsledného finančného riadenia, ale aj digitalizácie. Hoci nás potom zasiahla v inej podobe, mohli sme okamžite zareagovať,“ vysvetľuje ekonomický úspech kancelárie jej riadiaci partner Jaroslav Havel.

Podľa neho došlo k významnému nárastu obratu aj napriek tomu, že kancelária na jar dočasne znížila hodinovú sadzbu všetkým klientom, ktorí boli pandémiou COVID-19 ekonomicky postihnutí a o zľavu požiadali, a zdvojnásobila bezplatné právne poradenstvo na 1 500 hodín mesačne.

„Verím, že naše nasadenie a vysoká expertná úroveň, ale aj flexibilita všetkých našich tímov v kombinácii s individuálnym prístupom ku klientom a rozvojom strategického partnerstva s nimi aj v týchto ťažkých časoch bola a naďalej zostáva našou hlavnou konkurenčnou výhodou,“ dodáva Havel.

Výnosy HAVEL & PARTNERS rastú nepretržite od jej vzniku v roku 2001. Prispieva k tomu predovšetkým poskytovanie právnych a súvisiacich daňových služieb popredným českým, slovenským i medzinárodným spoločnostiam a českým a slovenským podnikateľom, vrátane asi tretiny najbohatších Čechov a Slovákov. Medzi najrýchlejšie rastúce oblasti rastu patrili aj v roku 2020 fúzie a akvizície, ďalej riešenia sporov a arbitráže, insolvencie a reštrukturalizácie, regulatorika, verejné obstarávanie, a naďalej rástla tiež poradenská skupina zaoberajúca sa súťažným právom a súťažnou ekonómiou.

Vlaňajší rok bol pre HAVEL & PARTNERS historicky najúspešnejší i z hľadiska získania najprestížnejších globálnych i domácich ocenení: kancelária sa stala absolútnym víťazom súťaže Právnická firma roka v ČR, historicky najlepšie sa umiestnila aj na Slovensku a je držiteľkou najprestížnejšieho globálneho ocenenia Chambers Europe Awards ako najlepšia kancelária v Česku.

„Som rád, že nielen vedenie našej kancelárie, ale aj nezávislá odborná porota, a predovšetkým klienti takto ohodnotili odbornosť, lojalitu a maximálne nasadenie kolegov a ich schopnosti poradiť si so všetkými nepriaznivými okolnosťami, ktoré so sebou pandémia prináša. Pre našich klientov je to zase potvrdenie, že spolupracujú s najlepšou právnickou firmou na trhu, ktorá je lídrom nielen v čase blahobytu, ale aj v čase krízy, a dokáže im tak s jej následkami rýchlo a efektívne pomôcť,“ dodáva Havel.

HAVEL & PARTNERS
HAVEL & PARTNERS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *